Loopbaancoaching

Waarom loopbaanadvies en coaching?

Loopbaancoaching helpt je om bewust een keuze te maken voor een baan die past bij jouw competenties, waarden en mogelijkheden. Een baan die je ook in de toekomst kunt blijven uitoefenen. Een loopbaantraject geeft je duidelijkheid over waar je nu staat, wat je kunt en wilt en mogelijkheden je hebt. Een goede aansluiting tussen jou en je baan kan door bijvoorbeeld het aanpassen van werk, werkomstandigheden, werktijden, werkbelasting, samenwerking met collega’s of leidinggevenden, arbeidsvoorwaarden, enzovoort. In het uiterste geval kan het zoeken van een alternatieve baan of andere werkgever de oplossing zijn.

Hoe werkt het?

In een persoonlijke intake gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijk situatie en je ontwikkelvraag. Na het intakegesprek stellen we een persoonlijk  programma op. Aan de hand van je persoonsprofiel, je werk- en loopbaan, competenties, kansen en belemmeringen en je oriëntatie op werk. In drie of vier gesprekken werken we toe naar een persoonlijk ontwikkelplan. Na 6 maanden volgt een evaluatiegesprek.

Is loopbaancoaching voor mij geschikt?  

Loopbaancoaching is geschikt voor elk niveau. Het programma wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie.  Bij praktisch opgeleiden gaat het dikwijls over werkomstandigheden, werkbelasting of het vervallen van de functie. Bij hoger opgeleiden spelen meer vragen over carrière, werkdruk, regelruimte en waarden en uitdaging  in het werk.    

Wat levert het op?

Nu en in de toekomst met gezond en met plezier te werken. Werk dat past bij je competenties en je mogelijkheden. Met dit coachingsprogramma krijg je een beter zicht op je huidige situatie en doe je inspiratie op voor nieuwe mogelijkheden.  Je weet waar je staat, wat je competenties zijn en welke stappen je kunt nemen om met plezier te blijven werken. Aan de hand van je persoonlijk actieplan zet je de beweging in gang.

Wat kost het?

De kosten voor een volledig coachingsprogramma bedragen €870,= exclusief BTW.

Wil je een advies op basis van een oriëntatiegesprek van 1.5 uur dan kost dit inclusief een rapportage €120,= exclusief BTW.