Loopbaancoaching

Waarom loopbaanadvies en coaching?

Loopbaancoaching helpt je om bewust een keuze te maken voor een baan die past bij jouw competenties, waarden en mogelijkheden. Een baan die je in de toekomst kunt blijven uitoefenen. Een loopbaantraject geeft je inzicht in waar je staat, wat je kunt, wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende manieren om een goede balans te vinden met je werk. Bijvoorbeeld door het aanpassen van werkomstandigheden, werktijden of werkbelasting. Of door een betere samenwerking met collega’s en leidinggevende. In sommige gevallen is het vinden van een andere functie of zelfs andere werkgever de juiste oplossing.

Hoe werkt het?

In een persoonlijke intakegesprek bespreken we uitgebreid jouw persoonlijk situatie en ontwikkelvraag. Daarna stellen we een persoonlijk programma op. Dat doen we aan de hand van jouw persoonsprofiel, loopbaanhistorie en competenties. We bekijken je kansen en belemmeringen. En tenslotte je oriëntatie op het werk. In vier gesprekken werken we toe naar een persoonlijk ontwikkelplan. Na zes maanden volgt een evaluatiegesprek.

Is loopbaancoaching voor mij geschikt?  

Loopbaancoaching is geschikt voor elk niveau. Het programma wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie.  Bij praktisch opgeleiden gaan vragen dikwijls over werkomstandigheden, werkbelasting of het vervallen van werk. Bij hoger opgeleiden spelen soms meer vragen over carrière, werkdruk, regelruimte en de waarden en uitdaging in het werk.    

Wat levert het op?

Nu en in de toekomst gezond en met plezier blijven werken, dat is het doel. Werk doen dat past bij je competenties en je mogelijkheden. Met dit coachingsprogramma krijg je een beter zicht op je eigen situatie en doe je inspiratie op voor nieuwe mogelijkheden.  Je weet waar je staat, wat je competenties zijn en welke stappen je kunt nemen om met plezier te blijven werken. Aan de hand van je persoonlijk actieplan zet je de beweging in gang.

Wat kost het?

De kosten voor een volledig coachingsprogramma bedragen €870,= exclusief BTW.

Wil je een advies op basis van een oriëntatiegesprek van 1.5 uur dan kost dit inclusief een rapportage €120,= exclusief BTW.